BÜYÜKŞEHİR'DEN DİYANETE TESİS DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR

Türkiye'de bir ilk olan ve temeli Temmuz ayında atılan Diyanet Akademisi bünyesinde yer alan açık ve kapalı spor tesislerinin yapımını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Diyanet Akademisi’nin açık ve kapalı spor tesislerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını öngören protokol, Başkan Recep Altepe ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez arasında imzalandı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gençlere daha güzel bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda yapamayacakları bir şey olmadığını söyledi.

 150 BİN METREKARELİK ALANA KURULUYOR

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırmanın yanında tüm okulların taleplerini yerine getirmek için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nilüfer ilçesi Doğanköy’deki 150 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve bünyesinde, 250 kişilik yatılı kız Kur’an kursu, 250 kişilik yatılı erkek Kur’an kursu, öğrenci yurdu, 3 bin kişilik cami, 32 derslik İmam Hatip Lisesi, kütüphane ve sosyal tesisler, kursiyer lojmanları ve kreş bulunan Diyanet Akademisi’nin açık ve kapalı spor tesislerinin yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Diyanet Akademisi’nin açık ve kapalı spor tesislerinin yapımına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez arasında imzalandı.

 HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde İl Müftülüğü ve Erguvan Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ‘Diyanet-Gençlik Buluşması’ programının sonunda yapılan imza töreninin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı gençler için yapamayacakları bir şey olmadığını vurguladı. Yeryüzünü imar etme sorumluluğunun üzerlerinde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bu noktada biz de her zaman sizin yanınızdayız. Dereler her zaman gür akmaz. Ancak şuanda gür aktığı zamanları yaşıyoruz. Verimli zamanlardayız. Atılacak her adımı kolaylıkla atabiliyoruz. Gençlerimiz için her türlü projeye varız. Tek amacımız gençlerimize daha güzel bir dünya bırakmak” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07